Slik søker du norskkurs

Først: bestill time til inntakssamtale!

Fyll ut skjemaet her, så tar Servicesenteret kontakt med deg for å avtale en time for registrering/innsøkning.

Fra 29. april er tirsdag, onsdag og torsdag reservert for søkere med timeavtale. Fra da kan søkere uten avtale bare komme for å søke kurs mandager («drop-in»). Uten avtale må du regne med ventetid.

Registrering/inntakssamtale

Alle nye søkere til kurs i norsk og samfunnskunnskap må møte personlig på Oslo VO Servicesenter, Karoline Kristiansens vei 8, på Fyrstikktorget på Helsfyr.

Du må ta med:

  • Dokumentasjon på oppholdstillatelsen: pass/oppholdskort/registreringsbevis eller brev fra politiet/UDI
  • Legitimasjon med bilde
  • DUF-nummer eller fødselsnummer
  • Eventuell dokumentasjon fra tidligere norskkurs
  • Hvis du nettopp har flyttet til Oslo, tar du med bostedsattest fra Folkeregisteret.


Hva skjer når du søker kurs i norsk?

Du fyller ut et søknadsskjema som du får på Servicesenteret. Du blir registrert som søker og har en samtale med en inntakskonsulent. De fleste tar også en norsktest, som hjelper voksenopplæringen å finne riktig kurs for deg. Dette kan ta 1- 2,5 timer. 

Kursperioder og priser

Oversikt over kursperioder, og over priser for deg som betaler for kurs, finner du i en egen brosjyre i "boksen" på denne siden.

Søknadsfrist

Det er ingen søknadsfrister. Det starter nye kurs 5-6 ganger i året. Du må søke i god tid før den kursstarten du ønsker.

Les mer om kurstilbudet i norsk.

 

50 timers kurs i samfunnskunnskap

De som har rett og plikt til å gjennomføre 300/600 timer i norsk og i samfunnskunnskap eller har plikt til 300 timer opplæring for å kunne søke permanent oppholdstillatelse, må ta et 50 timers kurs i samfunnskunnskap som en del av de 300/600 timene. Les mer om oppmelding til kurs i samfunnskunnskap.