Slik søker du norskkurs

Timebestilling og inntakssamtale på internett 

Først: bestill time til inntakssamtale!

Her bestiller du time  for å søke norskkurs eller grunnskole. (Bruk Chrome!)  De fleste inntakssamtalene blir gjennomført på internett (WhatsApp)
Etter at du har bestilt timen får du en bekreftelse på sms, og en konsulent fra Servicesenteret ringer til deg. Så vil en konsulent på Servicesenteret ringe til deg når du har timeavtalen. 

All aktivitet på Servicesenteret følger reglene for smittevern. 

Åpningstider og rutiner 

Tirsdag, onsdag og torsdag er bare for søkere med timeavtale.
Drop-in:  søkere kan vanligvis komme uten avtale for å søke kurs på mandager (12-18). Du må regne med ventetid. På grunn av reglene for smittevern må du være forberedt på å vente ute. Du må bruke munnbind på Servicesenteret! Drop-in kan stenge på kort varsel, sjekk første side på denne nettsiden.

Dokumentasjon

Oslo VO trenger følgende dokumentasjon fra søkere:

  • Dokumentasjon på oppholdstillatelsen:
    pass/oppholdskort/registreringsbevis eller brev fra politiet/UDI
  • Legitimasjon med bilde
  • DUF-nummer eller fødselsnummer
  • Eventuell dokumentasjon fra tidligere norskkurs
  • Søkere med rett til gratis kurs: Hvis du nettopp har flyttet til Oslo, tar du med bostedsattest fra Folkeregisteret.


Inntakssamtale og norsktest

De fleste inntakssamtalene er på telefon/WhatsApp, noen er på Servicesenteret. Du blir registrert som søker og har en samtale med en inntakskonsulent. De fleste tar også en norsktest på Servicesenteret. Testen hjelper voksenopplæringen å finne riktig kurs for deg. 

Kursperioder og priser

Oversikt over kursperioder, og over priser for deg som betaler for kurs, finner du i en egen brosjyre i "boksen" på denne siden.

Søknadsfrist

Det er ingen søknadsfrister. Det starter nye kurs 5-6 ganger i året. Du bør søke i god tid før du ønsker å starte på kurs. De som kan få gratis kurs, har tidsfrister og bør søke kurs så fort som mulig.

Les mer om kurstilbudet i norsk.

50 timers kurs i samfunnskunnskap

De som har rett og plikt til å gjennomføre 300/600 timer i norsk og i samfunnskunnskap eller har plikt til 300 timer opplæring for å kunne søke permanent oppholdstillatelse, må ta et 50 timers kurs i samfunnskunnskap som en del av de 300/600 timenei introduksjonsloven, eller som en del av rett og plikt/plikt i integreringsloven.
Les mer om oppmelding til kurs i samfunnskunnskap.