Slik søker du norskkurs

Først: bestill time til inntakssamtale!

Her bestiller du time  for å søke norskkurs eller grunnskole. (Bruk Chrome!)  På grunn av koronaviruset har de fleste inntakssamtalene fra og med mars 2020 blitt gjennomført på internett (WhatsApp)
Etter at du har bestilt timen får du en bekreftelse på sms, og en konsulent fra Servicesenteret ringer til deg. Så vil en konsulent på Servicesenteret ringe til deg når du har timeavtalen. 

Dette er en midlertidig ordning så lenge Senteret har vært stengt på grunn av smittefare.  Fra 3. august gjenåpner vi Servicesenteret gradvis. All aktivitet følger reglene for smittevern. 

Ordinære åpningstider og rutiner:

Tirsdag, onsdag og torsdag er bare for søkere med timeavtale.
Drop-in: Søkere uten avtale kan bare komme for å søke kurs mandager. Uten avtale må du regne med ventetid. På grunn av reglene for smittevern må du være forberedt på å vente ute.

Registrering/inntakssamtale

Alle nye søkere til kurs i norsk og samfunnskunnskap må møte personlig på Oslo VO Servicesenter, Karoline Kristiansens vei 8, på Fyrstikktorget på Helsfyr.

Du må ta med:

  • Dokumentasjon på oppholdstillatelsen:
    pass/oppholdskort/registreringsbevis eller brev fra politiet/UDI
  • Legitimasjon med bilde
  • DUF-nummer eller fødselsnummer
  • Eventuell dokumentasjon fra tidligere norskkurs
  • Hvis du nettopp har flyttet til Oslo, tar du med bostedsattest
    fra Folkeregisteret.


Hva skjer når du søker kurs i norsk?

Du fyller ut et søknadsskjema som du får på Servicesenteret. Du blir registrert som søker og har en samtale med en inntakskonsulent. De fleste tar også en norsktest, som hjelper voksenopplæringen å finne riktig kurs for deg. Dette kan ta 1- 2,5 timer. 

Kursperioder og priser

Oversikt over kursperioder, og over priser for deg som betaler for kurs, finner du i en egen brosjyre i "boksen" på denne siden.

Søknadsfrist

Det er ingen søknadsfrister. Det starter nye kurs 5-6 ganger i året. Du må søke i god tid før den kursstarten du ønsker.

Les mer om kurstilbudet i norsk.

50 timers kurs i samfunnskunnskap

De som har rett og plikt til å gjennomføre 300/600 timer i norsk og i samfunnskunnskap eller har plikt til 300 timer opplæring for å kunne søke permanent oppholdstillatelse, må ta et 50 timers kurs i samfunnskunnskap som en del av de 300/600 timene. Les mer om oppmelding til kurs i samfunnskunnskap.