Slik søker du norskkurs

Du må møte personlig på Oslo VO Servicesenter, Karoline Kristiansens vei 8, på Fyrstikktorget på Helsfyr, for å søke kurs i norsk og i samfunnskunnskap.  

Til påmeldingen må du ta med:

  • Dokumentasjon på oppholdstillatelsen: pass/oppholdskort/registreringsbevis eller brev fra politiet/UDI
  • Legitimasjon med bilde
  • DUF-nummer eller fødselsnummer
  • Eventuell dokumentasjon fra tidligere norskkurs
  • Hvis du nettopp har flyttet til Oslo, tar du med bostedsattest fra Folkeregisteret.


Kursperioder og priser

Oversikt over kursperioder, og over priser for deg som betaler for kurs, finner du i en egen brosjyre i "boksen" på denne siden.

Søknadsfrist

Det er ingen søknadsfrister. Det starter nye kurs 5-6 ganger i året. Du må søke i god tid før den kursstarten du ønsker.

Hva skjer når du søker kurs i norsk?

Du fyller ut et søknadsskjema som du får på Servicesenteret. Du blir registrert som søker og  har en inntakssamtale. De fleste tar også en norsktest, som hjelper voksenopplæringen å finne riktig kurs for deg. Dette kan ta 1- 2,5 timer. 

Bestille tid for inntakssamtale

Enkelte dager kommer det veldig mange søkere, og det kan bli lang ventetid. Noen søkere kan bli bedt om å komme tilbake en annen dag. Tirsdag, onsdag og torsdag er det som regel minst ventetid tidlig på dagen.

Hvis du ønsker å avtale en tid for å melde deg på norskkurs i Oslo VO, fyll ut skjemaet. Så tar Servicesenteret kontakt med deg for å avtale en time for registrering/innsøkning.

Les mer om kurstilbudet i norsk.

50 timers kurs i samfunnskunnskap

De som har rett og plikt til å gjennomføre 300/600 timer i norsk og i samfunnskunnskap  eller har plikt til 300 timer opplæring for å kunne søke permanent oppholdstillatelse, må  ta et 50 timers kurs i samfunnskunnskap som en del av de 300/600 timene. Les mer om oppmelding til  kurs i  samfunnskunnskap.