Hovedseksjon

Inntakstester

De fleste søkere til videregående opplæring og realkompetansevurdering i Oslo Voksenopplæring får beskjed om å ta en inntakstest. Inntakstesten er en nødvendig kartlegging av søkernes ferdigheter i et eller flere av disse fagene: norsk, engelsk og matematikk, slik at søkerne kan få et tilbud som er best mulig tilpasset deres faglige nivå.

Søkere som får beskjed om at de må ta inntakstester, må gjennomføre testene for at søknaden deres skal bli behandlet videre. Hvis søkeren ikke møter til test, stopper Oslo VO behandlingen av søknaden.

Når søknaden er registrert, får søkeren en e-post om hvilke fag hun/han skal testes i, og en link til elektronisk påmelding til testene. Der kan søkeren velge dato for testene. Testene er som regel på torsdager.

Det er søkerens ansvar å gi beskjed til Oslo VO Servicesenter hvis vedkommende allikevel ikke kan møte til test den avtalte dagen.

Testene holdes på Oslo VO Servicesenter, på Fyrstikktorget på Helsfyr. Husk munnbind!

Det er lov å bruke ordbok på testene i norsk og engelsk. Det er ikke lov å bruke kalkulator på matematikk-testen. Husk at dette ikke er en eksamen, men en test for å finne ut hvor mye du kan og for å finne riktig tilbud til deg.

Fusk eller forsøk på fusk fører til at søknaden ikke vil bli behandlet for inneværende inntaksperiode.