Hovedseksjon

Slik søker du grunnskole for voksne

Timebestilling og inntakssamtale på internett.

Først: bestill time til inntakssamtale!

Nå kan du bestille time  for å søke norskkurs eller grunnskole. (Bruk Chrome!) De fleste inntakssamtalene er på internett (WhatsApp). Etter at du har bestilt timen får du en bekreftelse på sms, og en konsulent fra Servicesenteret ringer til deg. Så vil en konsulent på Servicesenteret ringe til deg når du har timeavtalen. 

Åpningstider og rutiner

Tirsdag, onsdag og torsdag er bare for søkere med timeavtale.

Drop-in: Søkere kan vanligvis komme til Servicesenteret uten avtale for å søke norskkurs eller grunnskole mandager (12-18). Dette kan bli stengt på kort varsel. på grunn av smittefare. Sjekk endringer i åpningstiden på første side på denne nettsiden.  
Uten avtale må du regne med ventetid, og du må kanskje vente ute pga. smittehensyn. Du må bruke munnbind på Servicesenteret!

Rett?

Har du rett til grunnskole?
Søkere til Oslo Voksenopplæring må ha folkeregistrert adresse i Oslo.

Dokumentasjon

Servicesenteret trenger denne dokumentasjonen fra deg: 

  • Dokumentasjon på oppholdstillatelsen
  • Legitimasjon med bilde
  • DUF-nummer eller fødselsnummer
  • Kopi av prøvebevis for norskprøve, hvis du har


Søknadsfrist

Du kan søke grunnskole hele året. Det er inntak fire-fem ganger i året. Vi gjør oppmerksom på at det er ventetid for å få plass.

Inntakssamtale og norsktest.

Først får du en inntakssamtale, enten på telefon/WhatsApp, eller på Servicesenteret. 
Alle søkere tar også en test i norsk. Du får en avtale om når du skal ta testen. Oslo Voksenopplæring bruker testen for å finne ut hvilket tilbud og hvilket nivå som passer best for deg.

Du får en bekreftelse på at søknaden din er mottatt. Senere får du brev fra skolen der du har fått plass. I brevet får du informasjon om tilbudet du får, timeplan og beskjed om hvor og når du skal møte.